Infermierët në një spital publik në Meksikë kanë treguar se menaxherët e tyre u kanë kërkuar që të mos mbanin maska mbrojtëse.

Infermierët e infektuar tashmë nga Covid 19, thonë se në fillim të pandemisë në Meksikë, nuk u lejohej të mbanin maska në mënyrë që të mos shtonin frikën e njerëzve. Për pasojë, një pjesë e madhe e stafit tashmë është i infektuar.

Dy mjekë dhe një administrator i spitalit kanë vdekur dhe të paktën 51 anëtarë të stafit janë infektuar. Së paku katër prej punëtorëve të infektuar aktualisht janë shtruar në spital në gjendje të rëndë. Këto fakte, kanë shtuar shqetësimin se shërbimi shëndetësor në Meksikë nuk është i përgatitur për të përballuar një situatë të tillë.

Infermierja Charly Escobedo Gonzalez tha:

Zyrtari Raul Pena Viveros tha:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *