Presidenti francez Emmanuel Macron ka te ntuar sonte të qetësojë gj ak rat e ndezura të komunitetit botëror musliman, duke thënë se e kupton zemë rimin e tyre prej karikaturave të Profetit musliman.

Turkey's Erdogan and French President Macron butt heads – again | France | Al Jazeera

Por ai shtoi në intervistën me rrjetin e Katarit, Al Jazeera, se nuk do të pranojë kurrë që ato mund të justifikojnë d hunën.

Ndërkohë shumë vende muslimane kanë nxitur bojkot të mallrave franceze kur Macron mbrojti të drejtën e shfaqjes së karikaturave, në kontekstin e lirisë së shprehjes.

Presidenti francez tha gjithashtu se besonte se reagimet e ashpra nga vendet muslimane kishin ardhur pasi njerëzit gabimisht besojnë se ai i mbështet karikaturat, apo se ato mund të jenë krijuar nga shteti francez.

“Unë i kuptoj ndjenjat që po shprehen dhe i respektoj ato. Por ju duhet të kuptoni rolin tim, që është të bëj dy gjëra; Të promovoj qetësinë dhe gjithashtu të promovoj të drejtat”, tha Macron duke iu referuar lirisë së shprehjes për ata që krijuan karikaturat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *